Een eerste stap is natuurlijk kijken of het klopt dat er iets mis is en kun je iemand daar op aanspreken.

Uitganspunt is natuurlijk als beide partijen samen tot een oplossing komen.

Lukt dat niet dan is de volgende stap hulp van een advocaat.  Samen met de advocaat zal Tekenis een strategisch plan uitzetten om iemand aansprakelijk te stellen.

Hopelijk is een rechtszaak niet nodig, maar wat moet, dat moet. Ook daar is Tekenis er voor de technische ondersteuning van de zaak.

Inspectie

Bouwkundige problemen

Inspectie

Het kan natuurlijk altijd gebeuren bouwkundige problemen, iets klopt er niet aan je huis, veelal vochtplekken, geluidsoverlast of een scheur maar alles is denkbaar. Tekenis zal onderzoek doen naar de oorzaak en een advies uitbrengen hoe het opgelost kan worden.

Bemiddeling

bouwkundig dan wel financieel geschil

Bemiddeling

Als er fouten in je huis zitten of je hebt een financieel geschil met je aannemer (of omgekeerd) is het fijn als er iemand is die je tot elkaar kan brengen om tot een oplossing te komen. Ik ben geen mediator ik help altijd slechts een van de partijen.
Maar wat ik zeker probeer is eerst kijken of er een gemeenschappelijk belang is waardoor een gezamenlijke oplossing mogelijk is

Juridische strategie

Stap naar rechter

Juridische strategie

Lukt een gezamenlijke oplossing niet, dan rest de stap naar een advocaat en hoogstwaarschijnlijk naar de rechter.
Samen met de advocaat zal ik een strategisch plan maken om de juridische kracht van de advocaat zo optimaal mogelijk te maken door technische ondersteuning.

Tekenis over bouwgeschillen

Bouwgeschillen komen helaas steeds vaker voor, natuurlijk zijn er van die overduidelijke situaties waar echt de aannemer prutswerk heeft geleverd.

Dan is het een kwestie van een goede onderbouwing maken en op naar de rechter om je gelijk te halen.

Maar bouwen is een gecompliceerd proces, dus vaak zijn er meerder oorzaken en is een eenduidig antwoord moeilijk te geven ook voor een rechter, resultaat is vaak een hoop ruzie en een schikking aan het eind.

Vooraf de zaken duidelijk regelen is het beste, dit doe ik natuurlijk het liefst.

Maar als je te laat achter dat advies komt en het is toch misgegaan, weet dat ik je kan helpen.

Neem contact op