Wil je concurrerende offertes kunnen vergelijken, lukt dat alleen als je vergelijkbare aannemers dezelfde input geeft voor hun offerte.

Daarom is het belangrijk om eerst een selectie te maken van aannemers die passen bij jou en het soort werk.

Tekenis zorgt in de tussentijd voor een technische omschrijving (bestek). Tezamen met de tekeningen krijgen de uitgekozen aannemers het verzoek een vrijblijvende offerte uit te brengen.

Nu kun je appels met appels vergelijken en met de goedkoopste in zee gaan.

Aansluitend is het dan goed om te weten dat Tekenis ook tijdens de uitvoering vinger aan de pols houdt en zo de kwaliteit en het budget te bewaken voor jouw mooie dierbare woning.

Bestekken

Technische omschrijving met juridische voorwaarden

Bestekken

Technische omschrijving met juridische voorwaarden voor jouw eigen bouwopdracht, het maakt de tekeningen compleet.

Aanbesteding

selecteren van de juiste aannemers

Aanbesteding

De aannemers selecteren doen we samen. Alle benodigde informatie en waar nodig toelichting stuur ik naar de aannemers. Na ontvangst maak ik een
vergelijkingsoverzicht van de prijzen zodat je een eerlijke vergelijking hebt. De selectieprocedure is al geweest dus de twijfel of de aannemer jouw opdracht naar behoren zal uitvoeren is er niet

Contracten

Afspraken vastleggen in aannemingsovereenkomst

Contracten

Eenmaal een keuze gemaakt, zorgt Tekenis, voor een aannemersovereenkomst met alle gemaakte afspraken.

Bouwtoezicht

Begeleiding van het bouwproject

Bouwtoezicht

Na zo veel voorwerk zou je bijna vergeten dat er nog gebouwd moet worden. Tekenis kan natuurlijk de hele begeleiding van het bouwproces op zich nemen, maar begrijpt ook dat je graag zelf betrokken blijft bij de bouw van je nieuwe woning. Samen komen wij er wel uit. Wat vind je prettig dat ik regelmatig toezicht hou, of liever zelf dagelijks langs op de bouw en mij als vraagbaak op de achtergrond houden.

Tekenis over bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding, ach ik hou zelf wel in de gaten of de aannemer zijn werk goed doet. Is een opmerking die ik vaak hoor.

Gelukkig zeg ik dan altijd, weet dat ik er ben als je vragen hebt en geloof mij die komen er altijd.

Heb je geen zin of er totaal geen kaas van gegeten, weet dan dat ik de volledige controle op mij neem zodat je verbouwing niet op een drama achteraf uitloopt technisch en/of financieel.

Heb je daarentegen tijd en zin om zoveel mogelijk zelf te controleren, weet dan dat ik er ben, je kunt altijd met mij overleggen of iets goed is.

En is het goed dan bespaar je toch weer mooi een paar uurtjes van mijn werk uit. Maar gaat het mis heb je mij achter de hand om direct in te grijpen.

We hoeven maar te luisteren naar mensen die zelf hun verbouwing regelen, om te weten dat bouwbegeleiding een vak is.

Neem contact op